Ägaren till kollapsat hus gripen

ANNONS
|

-Branden bröt ut när vi försökte få ut en person som vi tror var den siste överlevande. Hon dog och en av våra räddningsarbetare skadades i branden, säger räddningschefen Ahmed Ali.

Därmed steg det officiella antalet döda till 379, enligt myndighetsuppgifter.

Inrikesdepartementet meddelade att husägaren Sohel Rana ska ställas inför rätta, anklagad för olagligt fuskbygge och för hundratals människors död. Han greps enligt polisen vid en gränsövergång till Indien.

Tusentals fabriksarbetare och anhöriga till saknade jublade över nyheten och stämde in i en talkör:

-Häng Rana, häng mördaren!

Rana Plaza utanför Dhaka inrymde flera fabriker som tillverkade lågpriskläder för detaljhandelskedjor i väst. En bank och affärer som fanns i huset höll stängt efter varningar i tisdags om att det var farligt att vistas i huset. Men arbetsgivarna tvingade över 3 000 arbetare, mest unga kvinnor, att gå till jobbet.

ANNONS

Omkring 2 500 människor har räddats ur bråten. Över hundra timmar efter raset grävde sig räddningsarbetare på söndagen fram för att finna en kvinna vars matta rop på hjälp gav hopp om fler under.

-Chanserna att finna människor vid liv minskar, så vi måste öka tempot i räddningsoperationerna för att rädda så många dyrbara liv vi kan, sade räddningsledaren Hassan Sohrawardi.

ANNONS