Hoppet lever kvar för Sävehof

ANNONS
|

Han var en av de bättre i Sävehof i går och satte sex av lagets mål i en match där svenskarna hängde med riktigt bra i ungefär tre fjärdedelar av matchen. I början av andra halvlek var laget ett stolpskott från att kvittera till 18 lika, men när sedan Atletico gick från 21–19 till 27–20 var det i praktiken avgjort.

– Vi blev nog lite trötta där, och de spelar smart. Vi göra några misstag som de straffar oss för. Men vi visste att det skulle bli tufft i dag, säger Tönnesen.

Atletico Madrid har varit i sex Champions league-finaler under 2000-talet, så resultatet är inget att skämmas för. Och i samma sekund som domaren blåste av matchen flyttades Sävehofs fokus från Spanien till Frölundaborg. Dit kommer slovenska Celje på torsdag, laget som Johanssons mannar behöver passera i tabellen för att ta en plats i slutspelet. Seger med sex mål eller mer krävs.

ANNONS

– Det är fantastiskt att vi fortfarande har chansen, det var nog inte många experter som trodde när vi hamnade i den här gruppen. Nu gäller det att ladda i veckan och få dit publiken så kommer det bli ett jäkla tryck, säger tränare Magnus Johansson.

Ni förlorade borta mot Celje – hur ska ni slå dem med sex bollar?

– Det behöver inte vara så mycket med sex mål. Det gäller att få övertaget, så att de blir stressade. Celje har inte samma rutin som Kiel och Atletico så det finns möjligheter om vi sätter tryck på dem,

Från matchen i Madrid kan han, förutom Tönnesens fina skytte, ta med sig Kristian Bliznaks form (även han sex mål) samt ännu en stabil insats av målvakten Thomas Forsberg.

– Det var kul i dag. Jag tycker vi spelar jämnt med dem i långa perioder. Nu gäller det att träna hårt i veckan så vi kan slå Celje. Det gäller att få tag på dem i försvaret, det lyckades vi inte med sist, säger Kent Robin Tönnesen.

ANNONS