|

Pontus Widerström mot Skellefteå. Magnus Kahnberg mot Luleå. Och så Anton Blidh mot Växjö.

På åtta dagar har tre Frölundaspelare spräck sina målnollor för säsongen 2014/2015.

Ett bevis om något på att ett helt lag har hittat allt det där de saknade i slutet av förra året.

För 19-årige Anton Blidh var målet mot Växjö dessutom hans första någonsin i SHL. Det tog 57 matcher innan målnollan sprack.

Det var dock ett mål värt att vänta på.

Med 29.28 på klockan snickrade Frölunda ihop ett mönsteranfall som avslutades med passning Max Görtz och avslut Anton Blidh.

Vackert. Och 1-0.

Glädjen blev dock kortvarig för hemmalaget.

Bara drygt fyra minuter efter ledningsmålet kom kvitteringen genom Liam Reddox.

Fri med Lars Johansson gjorde 28-åringen inget misstag.

Den jämna ställningen stod sig perioden ut. Och ovanpå det ända tills dess att 10.28 var spelat av de sista 20 minuterna.

Då var det Växjös tur att ta ledningen. I boxplay snappade Patrick Lundh uppe en slarvig mottagning och var iskall när han kom fri med Lars Johansson.

1-2.

Godnatt Frölunda? Icke. Bara 21 sekunder efter ledningsmålet var det match igen.

Robin Figren målskytt. Hans tionde mål för säsongen. 2-2. Det luktade förlängning.

Då klev Eric Martinsson fram. Med 13.04 på klockan dunkade han in 2-3 från blålinjen.

Målet blev matchens sista. Och efter tre raka SHL-segrar förlorade Frölunda igen.