Väggmålning i Malmö som hyllar MFF-supportern som skadades i helgens våldsamma bråk.
Väggmålning i Malmö som hyllar MFF-supportern som skadades i helgens våldsamma bråk.

Nya anmälningar efter mordförsök

ANNONS
|

-En av dem har anmält att han blivit utsatt för misshandel och den andre grov misshandel, säger Linda Pleym, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Tre målsägande återstår i samband med det misstänkta mordförsöket. Två av brottsoffren vårdas fortfarande på sjukhus, och tillståndet för en av dem beskrivs som allvarligt men stabilt.

Om det handlar om ett våldsdåd med politiska motiv vill polisen fortfarande inte spekulera i. Ett 20-tal personer har hörts, men fler efterfrågas för att ge en tydligare bild av händelseförloppet.

Samtidigt arbetar Skånepolisens kriminalunderrättelsetjänst med särskilda insatser runt just politiskt våld, främst med anledning av valåret.

-Vi har naturligtvis koll på grupper inom extrema vänster- och högerkretsar, som kan tänkas smida planer för att störa det ena eller andra, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid Skånepolisen.

Ytterligare manifestationer mot politiskt våld och till stöd för de skadade planeras runtom i landet, bland annat i Kristianstad, Eskilstuna och Stockholm.

Fakta: Mordförsöket i Malmö

ANNONS

Polisen vill inte via sina officiella kanaler bekräfta att nazister var inblandade. Men nazistiska Svenskarnas Parti bekräftar via sin hemsida att medlemmar från partiet var på plats.

Minst två personer fördes till sjukhus i samband med mordförsöket, och de vårdas fortfarande.

Tre personer greps på plats och sitter nu anhållna misstänkte för mordförsök.

Polisen ska ha säkrat vissa tekniska fynd på platsen.

Om åklagaren beslutar om häktning måste framställan göras senast på onsdagen. (TT)

Källor: Malmöpolisen och Svenskarnas parti

ANNONS