Stanley Cup-mästaren missar slutspel

Henrik Zetterberg spelade fram till två mål när Detroit tog poäng borta mot Montreal och säkrade en slutspelsplats i nattens NHL-ishockey.Däremot missar de regerande mästarna Los Angeles Stanley Cup.

ANNONS
|

Calgary slog Los Angeles med 3-1 och tog en plats i slutspelet för första gången sedan 2009. För mästarlaget tar däremot säsongen slut efter grundserien för första gången sedan 2009.

- Det är svårt att sätta ord på det. Vi är verkligen inte nöjda, är väldigt besvikna. Men det är som det är - vi spelade inte tillräckligt bra hockey den här säsongen, säger Anze Kopitar, tidigare i Södertälje och Mora, till nhl.com.
- Vi hade för många svackor, förlorade fyra, fem matcher i följd, och det har man inte råd med. Och det är svårt att jaga ikapp, inte många lag klarar det, och vi lyckades inte.
En poäng räckte

I matchen Montreal-Detroit ledde Detroit med 3-2 i mitten av slutperioden, men Montreal kvitterade och satte sedan avgörande 4-3 i förlängningen. En poäng räckte dock för Detroit eftersom Boston föll borta mot Florida med 2-4 i en match där Loui Eriksson spelade fram till gästernas första mål och hemmalagets Jaromir Jagr gjorde sin karriärs 1 800:e NHL-poäng.

I samma veva vann Ottawa sin måstematch borta mot ett redan slutspelsklart New York Rangers med 3-0, och ligger därmed bra till för att ta en plats i slutspelet på Bostons bekostnad.

ANNONS
Svenskar i huvudroll

Eddie Läck, bröderna Sedin och Alexander Edler spelade huvudrollerna när Vancouver, slutspelsklart sedan tidigare, tryckte till Arizona med 5-0. Daniel Sedin inledde målskyttet, framspelad av sin bror Henrik och Edler. Sedinarna noterades sedan för ytterligare var sin assist och Edler för två till medan Läck höll nollan och valdes till matchens bästa spelare.

Filip Forsberg gjorde oassisterad 1-0 för Nashville hemma mot Minnesota med sitt 25:e mål för säsongen. Men gästerna vann till slut med 4-2 och är slutspelsklart.

St. Louis slog Chicago hemma med 2-1 och säkrade segern i Central division.

ANNONS