Kalla vann tremilen trots kollision

Inte ens en krock med en åskådare kunde hindra Charlotte Kalla.Hon vann SM-tremilen i Kalix i överlägsen stil.Man får vara vaksam som publik också, men det var inget som påverkade mig så mycket, sade Kalle till P4 Norrbotten om kollisionen.

ANNONS
|

Det var strax efter att Charlotte Kalla ungefär halvvägs in i damernas tremil i fristil hade ryckt ifrån den jagande klungan som det oväntat tog stopp. Enligt Norrländska Socialdemokratens nätupplaga krockade Kalla med en 14-årig pojke mitt i spåret. Kalla blev arg och skrek åt pojken som efteråt bad om ursäkt och sade att han hade halkat på en isfläck.

Kalla tog det inträffade med ro.

- Jag vill också be om ursäkt att jag skrek så våldsamt när det inträffade men man blir så paff när man är i tävlingssituationen, sade hon till nsd.se.

Till P4 Norrbotten utvecklade Kalla:

- Det är många som vill stå närmast spåren. Man får vara vaksam som publik också men det var inget som påverkade mig så mycket förutom i runt de 20 sekunderna som det varade.
Inget beställningsjobb

Kalla reste sig och fortsatte att köra ifrån de andra åkarna och vann till slut med 35 sekunder före Ida Ingemarsdotter. Stina Nilsson blev trea.

Kalla tog i och med segern sitt tredje SM-guld i år, en säsong där hon även tog ett guld, ett silver och två brons på hemma-VM i Falun.

ANNONS
- Även fast det stora målet har varit VM så har jag fortsatt kunna åka med den höga lägstakapaciteten som jag besitter. Det är inte bara att åka hit och hämta hem ett SM-guld om folk där hemma tror det, sade Kalla till P4 Norrbotten.
Halfvarsson spurtvann

I herrarnas femmil gick Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson loss sista milen. Det blev en spurtuppgörelse där Halfvarsson var starkast.

- Daniel gick hårt och då sprack det upp. Sen ville jag vara först in på upploppet, jag underskattade verkligen inte "Danne", sade Halfvarsson till P4 Norrbotten.

Lars Nelson tog bronset, 30 sekunder bakom.

ANNONS