Hoppas locka världsmästare till Ullevi

ANNONS
|

Först utklassade av Tyskland. Två dagar senare överkörda av USA, förlust 0–4 och Algarve cup slutade med en fjärdeplats.

–Siffrorna ser värre ut än vad det var. Det här var ändå en stor skillnad jämfört med Tysklandsmatchen. Då var vi verkligen kassa. Nu finns det en del positivt att ta med trots allt, men det känns alltid lika surt när man inte vinner, säger Johanna Almgren, som spelade första halvleken innan hon blev utbytt.

Almgren menar att det fortfarande är försäsong och att man inte kan dra för stora växlar på de avslutande storförlusterna. Och GFC-spelaren skulle jubla om planerna på trenationsturnering mot USA och Japan 16–18 juni blir verklighet.

ANNONS

–Två riktigt bra lag som det skulle vara helt grymt att få möta så nära inpå OS. Jag kollade på Japan när de spelade mot Tyskland tidigare i dag (läs i går) och jäklar vilken fotboll de spelar. Ögongodis verkligen, det vore kanon om det blev så, säger hon.

USA och Japan har alltså fått en förfrågan och Svenska Fotbollförbundet väntar svar inom kort. Thomas Walfridsson, evenemangsansvarig på Gamla Ullevi, berättar att en av matcherna i så fall blir i Göteborg.

–Världsmästarna vore ju coolt att få hit måste jag säga. Men även Pia Sundhages USA är gångbart för oss. Varför bara den ena matchen blir här i Göteborg är på grund av att EM spelas i Sverige 2013 och förbundet vill gärna passa på och promota någon av de andra värdstäderna. Samtidigt måste gräset på Gamla Ullevi få vila under uppehållet så oss passar det bra med en match, säger Walfridsson.

ANNONS