Andra raka trepoängaren för HV 71

ANNONS
|

HV 71 vann med 4-2 och tog den andra raka trepoängaren när Timrå för första gången blev utan poäng den här elitseriesäsongen.

Det bjöds på riktigt trevlig lördagsunderhållning i Eon-arena med två lag som spelade en fartfylld och offensiv ishockey.

HV hade mer tyngd och precision i sitt spel medan Timrås spel bygger på en enorm kämpaglöd och fartfyllda men ofta lite för chansartade anfall.

HV:s försvarsspel var också bättre organiserat. Timrå hade svårt att komma in i farliga lägen framför Gustaf Wesslau som än en gång svarade för en stark insats i HV-målet.

Som helhet var HV ett starkare och jämnare lag och hade ett mer konstruktivt grundspel medan Timrå tvingades jobba mycket hårdare i kriget om pucken.

ANNONS

Backen Daniel Fernholm som återvänt till elitserien efter en utflykt i KHL och finska ligan gjorde sitt första mål för HV när han pricksköt 1-0 - ett riktigt klassmål.

Timrås Alexander Larsson kvitterade till 1-1 i powerplay där Niklas Nordgren svarade för en mästerlig regi i förarbetet.

För första gången den här säsongen gick en match med Timrå inte till övertid - det såg Per Ledin, Marcus Nilsson och Jason Krog till när de prickade in var sitt mål när ett starkt HV avgjorde matchen i tredje perioden.

ANNONS