Öis tvåmålsskytt Emil Karlsson, bollen och Linus Malmqvist under matchen i Landskrona på söndagen.
Öis tvåmålsskytt Emil Karlsson, bollen och Linus Malmqvist under matchen i Landskrona på söndagen.

Öis har fått igång målskyttet

ANNONS
|

Det första läget fick Emil Karlsson i den 86:e minuten, när Sebastian Ohlsson frispelade honom och han kom helt ren med Landskrona-målvakten Bill Halvorsen. Men efter att ha klivit förbi målvakten tappade han balansen och skottet satt högt över.

– Det är väldigt positivt för min spelstil när vi kan ligga på kontring så, men då ska jag ju sätta dit den också... Jag vet inte vad som hände. Men skönt att få sätta den sedan i alla fall, säger Emil Karlsson.

För tre minuter senare vände han bort sin back i straffområdet och tryckte upp bollen i första krysset, och säkrade tre poäng åt Sällskapet.

ANNONS

– Ett högklassigt mål, berömmer tränare Hans Prytz, som vid den tidpunkten hade blivit uppvisad på läktaren efter att ha varit för högljudd mot domaren.

För det blev onödigt spännande. När Emil Karlsson satte sitt första mål för dagen, som innebar 3–0, hade det bara gått 35 minuter och det var en halvtimme som Öis hade dominerat.

Ett mål på hörna på tilläggstid i första halvlek och ett fint frisparksmål i början av andra, tog Landskrona tillbaka in i matchen. Men trots att Öis blev tillbakapressade lyckades de hålla ihop det och ta en ny trepoängare och klättra ett bra steg i tabellen.

På onsdag väntar semifinal i Svenska Cupen mot Djurgården.

– Skönt att vi fick vända resultaten i serien innan vi åker upp dit. Vi har ett bra mentalt läge och är verkligen taggade inför den matchen. Det hade varit väldigt kul att få spela final, säger Emil Karlsson.

ANNONS