Dubbla VM-silver i sprintstafetten

ANNONS
|

USA tog guld i damernas sprinstafett. Sverige blev tvåa och silvermedaljör. Ida Ingemarsdotter kunde inte röra Kikkan Randall på den sista sträckan. Finland tog bronset.

USA:s guld säkrades på den näst sista sträckan där Jessica Diggins gjorde ett fantomlopp och ryckte, trots en bruten stav.

Guldet är USA:s första någonsin i ett VM.

-Stabilt. Vi är där uppe i toppen, men vi hade inte det där sista som krävdes för att slå USA. Men det är medaljerna som räknas, sade Ida Ingemarsdotter till SVT. -Diggins var riktigt stark i dag. Jag hade väl hoppats på att skicka ut Ida i rygg på Kikkan. Du får förlåta mig, sade Charlotte Kalla. -Du är förlåten. Jag är nöjd med silvret i alla fall, sade Ingemarsdotter.

Emil Jönsson och Sverige rådde inte på Ryssland och Nikita Krjukov. Ryssarna tog guldet i sprintstafetten och Sveriges Emil Jönsson och Marcus Hellner fick nöja sig med silver.

Emil Jönsson och Marcus Hellner gjorde i stort sett allt rätt, ändå räckte det inte till guld. Det blev en våldsam kamp på slutsträckan där Alexej Poltaranin ledde för Kazakstan och i sista backen gick det vansinnigt fort.

ANNONS

Jönsson såg ut att ha greppet om guldet på upploppet men ryssen som vann sprinten individuellt kom med ohygglig fart den sista biten in mot mål.

Kazakstan tog bronset.

-Så här direkt vid målgång är det dubbla känslor. Det hade väl varit kul att ha hållit undan där på slutet. Men någonstans därinne är jag sjukt glad över att det blev en medalj. Men man vill väl alltid ta guld, sade Emil Jönsson till SVT. -Jag tycker det var helt korrekt taktiskt, han gjorde det skitbra, sade Hellner om Jönssons taktik. -Jag har en ganska tacksam uppgift, det gäller bara att se till att Emil är där framme i täten inför sista, sade Hellner.

ANNONS