Butiksägare mördad i Angereds centrum

ANNONS
|

Den avlidna personen ägde gatuköket och hade så gjort sedan år 2000. Familjen är bosatt i närområdet. Länskriminalen arbetar med både yttre och inre spaning, men har hittills inte hittat något i offrets bakgrund som förklarar brottet.

Teorin är fortfarande att brottet börjat som ett rån, men slutat i mord alternativt dråp.

Polisen larmades strax efter klockan 20.00.

- Vi fick ett telefonsamtal som gjorde att vi åkte ut till Angered för att kontrollera vad som hänt, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson i går kväll.

Vad som sades under telefonsamtalet vill han dock inte uppge.

När polispatrullen kom in i gatuköket kunde den konstatera att "ett allvarligt våldsbrott" begåtts.

ANNONS

Ett vittne, som såg den första polispatrullen gå in i gatuköket, följd av ambulanspersonal, berättade vid 21-tiden:

- Ett par ambulansgubbar gick in. De fick väldigt bråttom ut för att hämta något i ambulansen. Sedan gick de in igen men kom aldrig ut med någon. Och sedan hade de inte bråttom alls.

Då ville polisen ännu inte bekräfta att någon dödats i samband med vad polisen misstänkte var ett rån.

- Vi vet inte allt ännu och kan därför bara säga att det är ett allvarligt våldsbrott och vi har spärrat av platsen, sa Stefan Gustafsson vid 21-tiden.

Ett stort område kring gatuköket och pressbyrån hade då spärrats av. Polishundar sökte spår i området. Och polisen hade skickat efter tekniker från Skövde.

Först sedan den dödes anhöriga underrättats kunde polisens presstalesman bekräfta att en man dödats inne i gatuköket.

Flera anhöriga och vänner hade då kommit till gatuköket. De stod utanför och försökte trösta varandra. Inte heller de släpptes in i gatuköket innan polisen säkrat alla spår på platsen.

- Det tar tid för teknikerna attr komma fram och de har nog jobb hela natten, sa Stefan Gustafsson vid 23-tiden.

Vad som föregått våldsdådet är alltså oklart. Eventuellt kan mannen ha försökt hindra ett rån.

ANNONS

Ett vittne på plats säger sig ha sett "ett par killar" springa ut från gatuköket någon gång innan polisen kom till platsen. Ett annat säger sig ha pratat med den döde som parkerade sin bil på torget mindre än en timme innan han dödades.

I somras drabbades Nettobutiken, som ligger granne med Angereds gatukök, av rånare. Rånarna misslyckades den gången. En av dem avlossade ett skott i marken då han sprang från platsen.

Vilket sorts vapen som användes i går vill polisen inte säga något om.

- Vi måste först och främst säkra alla tekniska spår och inte störa utredningen. Först under förmiddagen i dag kan vi kanske säga mer, sa Stefan Gustafsson sent i går kväll.

ANNONS