Därför vill vi resa till solen

ANNONS
|

Efter en grå och tråkig vinter behöver många komma iväg på lite semester. En mörk och kall årstid är just det som inspirerar svenskarna till att boka en solresa, enligt en undersökning från resebolaget Ving.

– Överhuvudtaget tror jag den livsstil vi har i dag gör att vi behöver en resa att se fram emot. Många menar att de vill ha mer tid tillsammans med nära och kära och komma bort från det hektiska liv de lever, säger Magdalena Öhrn som är informationschef på Ving.

Vings resepanel består av närmare 4000 deltagare och av dessa planerar 4 av 10 att åka utomlands i sommar. De flesta vill ha något att se fram emot och säkerställa sol och värme till semestern. Att upplevelsen börjar redan vid planeringen tycker många också är det bästa med att ha bokat en solresa.

ANNONS

– En resa har en lång livslängd. Det är en mysig grej att hålla på med planeringen, till exempel kolla resmål, artiklar och prata med folk. Efter resan har man också bilder att kolla på och därför lever resan vidare.

Förutom en mörk och kall årstid påverkar även dåligt väder och intresse från personer i ens närhet om man bokar en resa. Andras reseberättelser och tidningsreportage kan också inspirera till att boka.

– Vi blir alltmer resvana. Vi reser med barn och väljer kanske att ta tre veckor utomlands på sommaren och två veckor på vintern. Vi vill avbryta det deppiga och drömma oss bort.

Det här inspirerar oss till att boka en solresa:

1. Mörk och kall årstid 63 procent

2. Dåligt väder 33 procent

ANNONS

3. Intresse från partner, barn eller förälder 31 procent

4. Resesajter/andras berättelser 26 procent

5. Tidningsreportage 17 procent

Källa: Vings resepanel

ANNONS