Sveriges Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist diskuterar försvarssamarbetet.

Nilsson Lindelöf nöjd med debuten

"Okej". Det var betyget som Victor Nilsson Lindelöf satte på A-landslagsdebuten som slutade 1-2 borta mot Turkiet.

|

Någon nervositet var det inte tal om. Victor Nilsson Lindelöf, som har gått från klarhet till klarhet i klubblaget Benfica, var bara taggad när han väl fick chansen att debutera i A-landslaget borta mot Turkiet i Antalya.

-Jag brukar inte bli nervös utan det är mest roligt att gå ut och spela match med svenska A-landslaget, sade han.
-Sett över 90 minuter så var det helt okej med tanke på att det var min första match med grabbarna.
"Inte många chanser"

Nilsson Lindelöf tyckte att han och mittbackskollegan Andreas Granqvist låg rätt i positionsspelet och stod emot det mesta av det som Turkiet försökte med.

-De kom inte till så många chanser förutom målet, sade han.

Han menade 0-1.

Det var en liten detalj som gjorde att Victor Nilsson Lindelöf grämde sig lite extra i Antalyastadions katakomber. 21-åringen hamnade i fel position när Mikael Lustigs rensning kom tillbaka lite väl fort.

-Jag måste kolla på situationen först men jag tror att det var ett bolltapp och sedan tvekade jag om jag skulle gå upp i luften eller inte. Då hann jag inte riktigt med, sade han.
Markeringsmiss

Det var en situation som Cenk Tosun utnyttjade på bästa sätt. Anfallaren ryckte ifrån och dundrade in 1-0 bakom målvakten Robin Olsen i 31:a minuten.

I andra halvleken kvitterade Andreas Granqvist, men med nio minuter kvar att spela tappade Sverige markeringen i straffområdet och Tosun nickade enkelt in Turkiets avgörande 2-1-mål.

Förlusten var så klart ytterligare en detalj som påverkade Victor Nilsson Lindelöfs känslor efter matchen men över det stora hela var han ändå nöjd.

-Ja, de var ett bra lag som höll i bollen men sett över 90 minuter gjorde vi en bra match, sade han.

Ludwig Augustinsson gjorde även han sin första A-landslagsmatch från start.

-Det var lite pirrigt innan men det släppte ganska fort, sade han och förklarade skillnaderna mot tidigare erfarenheter.
-Det gick fortare, det var högre tempo och gör man då ett misstag så smäller det. Jag känner att jag kommer att komma in i det bra om jag får fler matcher. Det finns mer att hämta på den här nivån, det tycker jag.
-Att få möta sådana här spelare... Det gör man inte varje dag i den danska ligan, så det är det jag behöver för att ta ytterligare kliv.