RIK:s Linus Arnesson försöker forcera Ricoh-försvaret.
RIK:s Linus Arnesson försöker forcera Ricoh-försvaret.

RIK-poäng för andra matchen i rad

ANNONS
|

Redbergslid har haft en tung inledning på säsongens elitseriespel. Men efter de tre inledande förlusterna kom äntligen första segern förra veckan (Guif hemma 28–25) och i på måndagskvällen blev det en ännu en poäng efter oavgjort borta mot nykomlingen Ricoh med förre förbundskaptenen Ingemar Linnéll som ansvarig tränare.

– Vi hade det tungt och fick jaga större delen av matchen, så det var skönt att vi fick en poäng med oss hem till Göteborg säger RIK-tränaren Johan Eklund.

Ricoh är ett kometlag i svensk handboll och har på bara sju säsonger gått från nybildad förening till elitserien. En av nyckelspelarna i laget är förre Sävehofstjärnan och målvakten Tomas Forsberg.

ANNONS

Hemalaget Ricoh hade ett jätteläge att göra ett segermål med 35 sekunder kvar att spela efter en snabb kontring och friläge som RIK-målvakten Tobias Thulin räddade.

– Vi tog timeout i det läget och skapade en sista bra målchans men tyvärr sköt Linus Arnesson utanför. Oavgjort får sägas vara rättvist sett till hela matchen, säger Eklund.

Linus Arnesson var annars ett av glädjeämnena i RIK, tillsammans med niometerskollegan Nikola Stojcevski. Arnesson bombade in hela nio mål och Stojcevski fem. Även Charlie Sjöstrand noterades för fem fullträffar.

– Det här var Linus bästa match hittills i seriespelet. Han har varit mycket sjuk och inte varit riktigt på topp ännu, säger Eklund.

ANNONS