Det är ju ändå hälg

ANNONS
|

29-åriga Mahsa Parsi blev minst sagt förvånad när hon fick syn på älgen. Och hon blev inte mindre förvånad när älgen dessutom tog sats och hoppade över ett 2,5 meter högt stängsel till kyrkogården.

– Stängslet var högre än älgen, jag visste inte att älgar var viga! Den måste ha sett träden på kyrkogården och trott att det var en skog. Men den kände sig nog vilsen där inne, för den hoppade tillbaka ut på gatan igen, säger Mahsa Parsi.

Hon stod vid busshållplatsen vid Ingeborgsgatan och såg hur älgen satte fart mot Danska vägen i stället.

– Den sprang längs med ett lägenhetshus och såg sin egen spegelbild i rutorna. Den var väldigt stressad. När den försvann ur synhåll hörde jag hur hundar skällde och bestämde mig för att ringa polisen, säger hon.

ANNONS

Enligt polisens presstalesman Stefan Gustavsson var älgen i Lunden inte ensam om att irra omkring i stan.

– Vi har fått in mängder av älgrapporter i dag. Flera av samtalen har varit från Delsjön och Kallebäck. Även på Tjörn och i Härlanda har det kommit in rapporter. Vid en viss tid på året stöter älgkon bort sina kalvar och då blir de helt förvirrade. Jag är ingen älgexpert, men det kanske är den tiden nu? säger Stefan Gustavsson.

Polisen skickade ut en jägare till platsen, men enligt Stefan Gustavsson ska älgen i Lunden inte ha varit så stressad att den behövde avlivas.

ANNONS