Molins sköt guldet till Malmö

|

Efter skadebekymmer och en allmänt besvärlig tid som proffs i Anderlecht och som utlånad till Real Betis återvände Guillermo Molins till Malmö FF i augusti.

–Jag kom tillbaka för att vinna titlar, sade han till C More inför matchen.

Två vackra mål, hans sjätte och sjunde fullträffar i höst, senare hade hemkomsten krönts med ett SM-guld.

Minuten innan första målet slog Guillermo Molins visserligen uppgivet ut med armarna på förlängda mållinjen efter att ha fått ett domslut emot sig.

Drömmål visade vägen

Men sedan kom ett drömmål som äntligen gav Malmö utdelning efter en matchöppning i rasande guldjagande tempo.

Molins tog i den 36:e minuten emot en djupledsboll på vänsterkanten, bröt in i straffområdet och klippte till – ribba in i krysset. Ramverket fortsätter med andra ord att ställa upp för 25-åringen. När han blev segerskytt mot Brommapojkarna (2–1) i förra omgången fick han hjälp av båda stolparna.

Mål nummer två i den 70:e minuten klarade han dock utan ramträff, med en vacker chipp.

Samtidigt som orkanvindarna i stormen Simone drog in över Skåne och Halland bjöd Borås på enbart ösregn. Av farhågorna om att matchen – och därmed ett eventuellt guldavgörande – skulle få skjutas upp blev därmed inget kvar, även om det slutgiltiga beslutet att spela matchen inte kom förrän vid 17.30.

Kaotisk avslutning

Malmö behövde en trepoängare för att säkra guldet, med en omgång kvar att spela. Förutsättningarna, det usla vädret borträknat, var tuffa – hembesök hos fjolårmästarna. Men Malmö FF fick närmast hemmamatch ändå när tusentals supportrar trotsade stormen.

Gästerna rivstartade också med flera vassa chanser, bland dem ett vackert solonummer av Jiloan Hamad, som dock sköt högt över.

Till slut fick Guillermo Molins göra de förlösande målen i stället.

Matchen slutade, i alla fall tillfälligt, i kaos, när MFF-publiken stormade planen ett par sekunder för tidigt sedan massan missuppfattat en avblåsning.

Men till slut kunde jublet bryta ut på riktigt. Guldet var hemma i Malmö igen.

------

FAKTA:Malmö FF:s guldtrupp 2013

Målvakter:Johan Dahlin, 27 år, 21 matcher, 2 SM-guld.

Robin Olsen, 23 år, 9 matcher, 1 SM-guld.

Backar:

Markus Halsti, 29 år, 27 matcher, 1 SM-guld.

Ricardo Ferreira Da Silva, 29 år, 26 matcher, 1 SM-guld.

Miiko Albornoz, 22 år, 25 matcher, 1 SM-guld.

Pontus Jansson, 22 år, 23 matcher, 1 SM-guld.

Matias Concha, 33 år, 7 matcher, 2 SM-guld.

Erik Johansson, 25 år, 17 matcher, 1 SM-guld.

Filip Helander, 20 år, 17 matcher, 1 SM-guld.

Pa Konate, 19 år, 6 matcher, 1 SM-guld.

Daniel Andersson, 36 år, 1 match, 1 SM-guld.

Johan Hammar, 19 år, 1 match, 1 SM-guld.

Alexander Blomqvist, 19 år, 1 match, 1 SM-guld.

Mittfältare:

Simon Thern, 21 år, 28 matcher, 2 SM-guld.

Jiloan Hamad, 22 år, 27 matcher, 2 SM-guld.

Emil Forsberg, 22 år, 27 matcher, 1 SM-guld.

Erik Friberg, 27 år, 26 matcher, 1 SM-guld.

Simon Kroon, 20 år, 17 matcher. 1 SM-guld.

Guillermo Molins, 25 år, 10 matcher, 2 SM-guld.

Pawel Cibicki, 19 år, 7 matcher, 1 SM-guld.

Petar Petrovic, 18 år, 4 matcher, 1 SM-guld.

Ivo Pekalski, 22 år, 1 match, 2 SM-guld.

Erdal Rakip, 17 år, 1 match, 1 SM-guld

Anfallare:

Magnus Eriksson, 23 år, 29 matcher, 1 SM-guld.

Tokelo Rantie, 23 år, 21 matcher.

Dardan Rexhepi, 21 år, 17 matcher, 2 SM-guld.

Benjamin Fadi, 18 år, 2 matcher, 1 SM-guld.

Fotnot: De 18 spelare som gjort flest matcher är garanterade medalj. Klubben kan också önska fler medaljer från Svenska Fotbollförbundet. Malmö FF har en match kvar.

Källor: Svenska Fotbollförbundet, Malmö FF. (TT)