Vi vann startplats till Varvet

ANNONS
|

Det var stort intresse för GP:s Varvettävling. Åtråvärda startplatser stod på spel och de som inkom med bäst motiveringar till varför just de ska få en chans att springa halvmaran har nu belönats.

– Jag är nästan chockad, det här var fantastiskt roligt, säger Ronny Haukås.

GP föll för hans motivering att en plats i Varvet skulle hjälpa honom att sluta röka.

– Det är förbaskat tufft att sluta. Jag har funderat länge fram och tillbaka, men inte riktigt haft motivationen, säger Ronny.

Nu lovar han att sluta. GP lär följa upp.

En annan vinnare är Mattias Lundqvist. Han har på bara några månader ändrat livsstil totalt, med löpningen i centrum. Och han har gjort det med en helt ny teknik: framfotalöpning. Ni kommer längre fram att träffa Mattias i ett reportage om den omdiskuterade tekniken som vinner allt mer mark i löparvärlden.

ANNONS

Vi fick in många starka historier. Människor som gått ned i vikt, brutit ryggen – eller bara glömt anmäla sig. Ing-Marie Fyhrs berättelse berörde oss. Hon skrev:

"Jag fick bröstcancer med metastaser sommaren 2012 och vågade inte anmäla mig för jag trodde jag skulle vara död i maj 2013. Trots operationer och cellgifter mår jag bra och kan springa varvet men nu finns det inga startplatser kvar."

Självklart får hon en plats av GP. Precis som Johan Ulff som hade en lika oväntad som oemotståndlig motivering. Hans son August kom till världen den 12 maj i fjol – mitt under Göteborgsvarvet.

– Jag minns att vi störde oss på trafiken och avspärrningarna när vi åkte in, skriver Johan och man kan ana en viss stress bakom de raderna.

Inte blir det lugnare för Johan i år – men definitivt för sambon och sonen.

Johan Ulff, 31, Göteborg

Ing-Marie Fyhr, 54, Krokslätt

Ronny Haukås, 58, Göteborg

Mattias Lundqvist, 35, Göteborg

Amila Softic, 23, Göteborg

ANNONS