Turkisk miljardutdelning till Telia

Operatören Turkcell ger utdelning för första gången på fem år och nära fem miljarder kronor hamnar i storägaren Telia Soneras kassa.

ANNONS
|

Telia Sonera har kommit överens med övriga aktieägare i Turkcell Holding om en utdelning på totalt 3,9 miljarder turkiska lira, vilket motsvarar cirka 13 miljarder kronor. Telia Sonera har genom sitt ägande i bolaget rätt till 38 procent av det, skriver Telia Sonera i ett pressmeddelande.

Förslaget tas upp på årsstämman den 26 mars och eftersom Turkcell Holding kontrollerar 51 procent av rösterna väntas det bli godkänt. Det blir den första utdelningen i Turkcell på fem år. Under flera år har det pågått en infekterad ägartvist i bolaget.

- Det klart att det är positivt. Bolaget har ju inte delat ut pengar de senaste fem åren och nu har vi enats om ett förslag, men det återstår en del frågor att lösa och där är ägarstyrningen den viktigaste. Vi för diskussioner med de andra två parterna och där är vi inte hemma, säger Henrik Westman, presschef på Telia Sonera.

Bråket bland ägarna till Turkcell har pågått i 10 år och har bland annat handlat om aktieförsäljningar och representation i styrelsen.

ANNONS
ANNONS