Pilotstrejk allt närmare

En pilotstrejk som kan drabba SAS-resenärer rycker allt närmare.Men trots att en strejk kan bryta ut den 21 maj, hävdar SAS att inga resenärer ska vara oroliga.Vi är inställda att komma i mål, säger Malin Selander, presschef på SAS i Sverige.

ANNONS
|

Flygbolaget satt under tisdagen i fortsatt medling med pilotfacket. Trots att en eventuell strejk bara är drygt ett dygn borta vill Malin Selander inte spekulera i hur många passagerare som kan drabbas och vilka flighter som riskerar att ställas in om man inte hittar en lösning till midnatt den 21 maj.

- Det är för tidigt att spekulera men våra kunder behöver inte vara oroliga. Vi är just nu i en medlingsprocess och den behöver ha sin gång så vi kan inte gå in i detalj kring förhandlingsläget. Vad jag kan säga är att de här förhandlingarna inte handlar om försämrande av löner eller pensioner, säger Malin Selander.

Flygbolaget har lyckats förhandla fram avtal med den danska och norska pilotföreningen men varit betydligt längre ifrån med den svenska motsvarigheten. Wilhelm Tersmeden, vice ordförande i pilotfackets SAS-sektion, vill heller inte uttala sig om förhandlingsläget.

- Det handlar om tre huvudfrågor, den totala arbetsbelastningen på kortlinjer, vila i samband med långflygningar samt internt hur man fördelar arbetsplatser, säger han.
ANNONS