Li Na och Murray vidare i Wimbledon

ANNONS
|

Andraseedade kinesiskan Li Na, 32, är vidare till tredje omgången i Wimbledon efter en säker seger mot österrikiskan Yvonne Meusberger med 6-2, 6-2. Venus Williams, 34, är också. Williams, som vunnit i Wimbledon fem gånger men varit skadedrabbad, besegrade japanskan Kurumi Nara med 7-6, 6-1. Det är första gången på 18 månader som Williams nått tredje rundan i en grand slam-turnering.

-När jag lämnar tennisen så vill jag göra det på mina villkor, sade Williams som nu ställs mot tjeckiskan Petra Kvitova som vann Wimbledon 2011.

I herrsingeln krossade fjolårsmästaren Andy Murray slovenen Blaz Rola och vann med 6-1, 6-1, 6-0. Skotten vill inte spela många långa matcher - som han tvingades till på gruset i Paris där han tappade greppet om några matcher.

-Jag vill vara säker på att här, när jag har fördel, när jag är i ledning, att jag avslutar seten. Det gjorde jag bra i dag.

Bulgaren Grigor Dimitrov, 23. som nyligen vann Queens grästurnering, har för första gången nått tredje omgången. Dimitrov är seedad elva och slog Luke Saville, Australien, i tre raka set.

ANNONS

Några favoritfall fanns det dock. Efter att ha nått tredje omgången i 17 raka grand slam-turneringar så bröts sjundeseedade David Ferrers svit. Spanjoren hade dessutom nått tio raka kvartsfinaler. Den statistiken struntade dock kvalspelaren Andrej Kuznetsov i. Ryssen, rankad 118 i världen, vann den svängiga matchen med 6-7 (5-7), 6-0, 3-6, 6-3, 6-2. Det var första segern mot en topp tio spelare för Kuznetsov som vann juniorturneringen i Wimbledon 2009.

På damsidan fick åttondeseedade vitryskan Victoria Azarenka respass, serbiskan Bojana Jovanovski vann med 6-3, 3-6, 7-5 mot den tidigare världsettan.

ANNONS