Sean Banan gör succé på genrepet - utan ljud.
Sean Banan gör succé på genrepet - utan ljud.

Direktrapport från repet

ANNONS
|

21.50 Första publika genrepet är över och det gick väl... ok. Lite strul med ljud, ljus och flams men det är väl precis så det ska vara. Nu en sista presskonferens innan samtliga inblandade får ta sig hemåt för lite vila. I morgon smäller det!

21.25 Nu plats på scen för Göteborgs stolthet Soundtrack of Our Lives. Ebbots blotta uppenbarelse gör en glad som vanligt.

21.20 Gina Dirawi och Helena Bergström har svårt att hålla sig för skratt. Återstår att se om de buttrar till sig till i morgon.

20.57 Loreen får störst applåder efter Sean Banan. Har vi en jazzbalettskräll på gång?

ANNONS

20.54 Varma applåder till Thorsten. Nog är han lite folkkär ändå. Loreen går ut som sista nummer och gör det bra. Men frågan är om hennes något introvärta nummer går hela vägen genom rutan och in i den svenska schlagersjälen?

20.44 Alla håller andan för nu kommer the almighty Thorsten Flinck. Alla fotar inklusive det yngre gardet. Flinck är, precis som på genrepen, barfota.

20.38 Afro-Dite fick inte riktigt med sig publiken. Dead by April lyckas bättre. Nu ska vi se hur det går för Marie Serneholt.

20.30 Det kommer att bli tufft för Abalone Dots och The Moniker att komma näst efter Sean Banans fullständigt urspårade öppning.

20.15 Sean den förste banan in. Omedelbar succé. Men inget ljud i micken.

20.10 Om vi ska sammanfatta första kvarten: körsång i moll, discodans, programledartrio i guld. Mestadels stabilt. Gina Dirawi är självklar i sin roll.

20.00 Vi är igång. Christer Björkman inleder med att spela in en puff som ska gå innan Rapport i morgon.

19.44 ...och vi är på plats i arenan igen. Stämningen här är på väg mot övertänd.

17.05 Dagens repetitioner är över och arenan stängs för pressen för en stund. Vid åtta är vi tillbaka för genrep med publik. Det är då det visar sig vem som sticker ut på riktigt.

ANNONS

16.20 Entré Thorsten Flinck. Han och Revolutionsorkestern i gemensam knytnäve mot skyn innan de tar plats på scen.

15.51 Marie Serneholt kör kroppsstrumpa.

15.25 Så var vi igång igen. Dead by Aprils sångare har värmt upp rösten genom att sjunga Afro-Dite kan undertecknad avslöja.

15.12 Kaffepaus medan Dead by Aprils trummisbur byggs upp på scenen. Aftonbladet spelar in schlager-tv med Marie Serneholt och Loreen mitt i pressrummet.

14.41 Kayo något ofokuserad under första genomgången. Men detta är säkert: den som har något slags sväng i kroppen lär inte kunna sitta still när de kör i gång i morgon.

14.40 Afro-Dites scenkläder ser ut ungefär som under Never let it go men med sjalar i neonfärger över.

14.33 Mäktigt! Afro-Dite tågar in till tonerna av Dr Dre.

14.32 Så går The Moniker av scen och det är dags för discokulor och shake it-shake it. Afro-Dite alltså.

14.29 Det har kommit in någon slags hejaklack på arenan som jublar vilt åt allt och alla. Ett skeptiskt mediauppbåd vänder sig unisont om och undrar vad som står på.

14.07 Daniel Karlsson ser något irriterad ut under sitt rep. Kanske är det nerverna eller så ligger han bara lågt. Oavsett vilket utlovas en 70-talschock i klädväg.

ANNONS

14.01 The Moniker går in till tonerna av Wicked game, som vars upphovsman Chris Isaak ju finns med i låttiteln... ja. Logiskt.

14.00 Strax dags för The Moniker som står och trycker i green room, där de flesta artister börjar sin väg upp mot scenen.

13.33 Abalone Dots har tagit över på scen. Scenkläderna är på. Tänk metallic.

13.13 Sean Banan först ut på dagens rep. I dag i annan skrud än i går; i dag ÄNNU mer bananer på scen.

12.37 Presskonferensen strax överstökad. På scenen har Soundtrack of Our Lives roddat upp åtminstone trumsetet. En göteborgsk soundcheck att vänta, verkar det som. Helena Bergström, Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi såg lugna och glada ut men vittnade om nervositet inför morgondagen.

11.39 Nu börjar pressrummet fyllas av journalister igen. Om tjugo minuter är det presskonferens med programledarna. Vid ett drar repetitionerna i gång igen. Håll till godo!

ANNONS