Ingen tränareffekt för Färjestad

|

De elitserielag som funderar på att byta tränare bör inte göra det inför matcher mot AIK. Tidigare har Linköping fått erfara det (förlust 0–3) och på torsdagen blev "nya" Färjestad överkört av AIK på Hovet. En tung start för nye huvudtränaren Leif Carlsson som varit assisterande tränare i klubben fram till i onsdags då Niklas Czarnecki fick sparken.

En spelare som inte såg till att stärka sina aktier hos nye huvudtränaren var FBK-backen Martin Sevc som bjöd AIK på ledningsmålet. Färjestad hade powerplay och Sevc skulle starta upp ett anfall bakom egen målbur, men pucken studsade på hans skridsko fram till AIK:s poängkung Robert Rosén som inte gjorde något misstag.

Efter en kvart kom sedan 2–0 i powerplay genom målsprutan Richard Gynge.

När Färjestad tryckte på i den andra perioden klev målvakten Viktor Fasth fram och gjorde ett par jätteräddningar, vilket belönades med en stående ovation av hemmapubliken.

I tredje perioden punkterade Gynge matchen med sitt andra mål för kvällen, hans 22:a mål för säsongen.

I och med segern tog AIK ett stort kliv från tiondeplats upp på slutspelsplats, medan regerande mästarlaget Färjestad nu på allvar är indraget i streckstriden.