Dom i ovanligt pedofilmål i morgon

ANNONS
|

I Eskilstuna närmade sig en man tre barn i bostadsområdet. I nästan tre års tid förgrep han sig sedan på dem utan att någon förstod.

I morgon väntas domen.

Att okända människor närmar sig små barn och förgriper sig på dem är mycket ovanligt.

-De flesta barn avvisar främmande människor och känner sig obekväma, säger professor Carl Göran Svedin som både jobbat med och forskat om barn som utsatts för sexuella övergrepp.

Förövarna finns i stället nästan alltid inom familjen, släkten, eller i den nära bekantskapskretsen.

Men fallet i Eskilstuna tycks vara ett undantag, där den misstänkte gärningsmannen, enligt åklagaren Maria Estberg, "bott i närområdet".

Enligt tidigare polisuppgifter till P4 Sörmland har mannen varit mycket ute på gården tillsammans med barn. Majoriteten av övergreppen har också skett utomhus.

ANNONS

De grova våldtäkterna och övergreppen mot barnen - då sju, åtta och tio år - inleddes redan i september 2009 och fortsatte sedan till april 2012.

Enligt Carl Göran Svedin uppfattas pedofiler sällan som "fula gubbar" utan som personer som har väldigt god hand med barn och är väldigt fina med barn.

-Men om en man är mer intresserad av ett visst barn än man kan förvänta sig - att han är överdrivet intresserad och överdrivet vänlig - då bör man fråga sig varför.
ANNONS