Smilla Engdahl och Carl-Johan Hurtig.
Smilla Engdahl och Carl-Johan Hurtig.

Glamour i Göteborg

ANNONS
|

- Jag tror de var lite överladdade, säger tränaren Cecilia Lázár.

För sjunde året i rad arrangerades elittävlingen i tiodans i Göteborg. Danspar i alla åldrar och nivåer kom till Lundbystrandshallen och publiken fick se allt från de yngstas första tävling till internationell elitdans. Hemmahoppet vilade främst på paret Frida Steffensen och Dawid Kaleta från Göteborgs Elitdansare, båda 19 år och rankade tvåa i landet. Det blev dock en retsam fjärdeplats som bäst för hemmadansarna.

– Vi måste vara nöjda med det vi har presterat, även om det alltid finns småsaker man vill ändra i efterhand, säger Dawid Kaleta om resultatet.

ANNONS

Parets tränare, Cecilia Lázár, menar att 19-åringarna har all möjlighet att klättra i rankingen framöver då erfarenhet är det enda de saknar. Helgens svaga resultat tror hon var frukten av övertändning:

– Det kan bero på pressen som kommer med att vara hemmadansare.

Ett annat par som tävlat för Göteborgs Elitdansare i helgen är Smilla Engdahl och Carl-Johan Hurtig. De är båda 12 år och helt överens om att tävlingarna är det roligaste med dansen. Det unga paret blev direktkvalificerat till juniorfinalen efter sin första omgång och i finalen slutade de på femte plats.

– Det är så skönt när det går bra på tävling, då känns det mycket roligare att träna också, säger Carl-Johan Hurtig.

Trots ett något lägre deltagarantal än tidigare år så är Cecilia Lázár mycket nöjd med tävlingens arrangemang.

– Hela tävlingen är väldigt bra organiserad och alla som har arbetat med den ska ha en jätteeloge, säger hon.

Någon annan som bara hade gott att säga om arrangemanget var dansinstruktören Ann Wilson, främst känd som jurymedlem i tv-programmet Let’s Dance. Hon kom från Helsingborg för att coacha några egna adepter.

– Gothenburg Elite Dance är alltid duktiga arrangörer och de har lyckats bra, man känner sig välkommen och det är bra strukturerat, säger hon.

ANNONS
ANNONS