Geveko tvingas spara 50 miljoner per år

ANNONS
|

För fem år sedan renodlade göteborgska Geveko-koncernen sin verksamhet med vägmarkeringar för att växa på den europeiska marknaden.

Men det har följts av förluster och två år i rad har bolaget fått allvarliga påpekanden från revisorerna, för att man haft problem med krediter från bankerna.

För sommaren 2013 löste man hålet i kassakistan med bland annat lån från "närstående" och en försäljning av det finska dotterbolaget Geveko Oy.

Men det räcker inte.

Igår införde styrelsen en ny linjeorganisation "med tydligare fördelning av ansvar och befogenheter" för att spara minst 50 miljoner kronor årligen, från 2014.

Frågan om besparingarna är ett krav från bankerna för att ge krediter är inte långsökt. Men Gevekos vd Göran Eklund, vill inte kommentera det, inte heller om det handlar om att säga upp personal.

ANNONS

- Det skulle det kunna göra, men vi har inte tagit några sådana beslut än. Än så länge är det väldigt få personer i vår organisation som känner till det här. Vi går ut med det på grund av att vi är ett börsnoterat bolag och är informationspliktiga och jag kan inte gå in på detaljer i dag, säger vd Göran Eklund.

Gevekos senaste resultat

halvår 2013; 2012; 2011

Omsättning (Mkr): 334; 978; 1 055

Resultat e f (Mkr): -47; -66; -10

Anställda: 525; 531; 799

ANNONS