SHL:s äldste låg bakom LHC-seger

|

Magnus Johansson har vunnit VM-guld med Tre Kronor och SM-guld med Frölunda.

Men hittills ingen titel med sin moderförening.

Närmast var backstjärnan 2006/07, då det blev silver efter finalförlust mot Modo.

-Klart att jag drömmer om att gå hela vägen med mitt LHC, det vore en fantastisk avslutning på karriären, säger han.

I början av september fyllde SHL:s äldste spelare 40 år och det här kan vara sista säsongen.

-Jag har inte bestämt mig ännu, vi får se vad som händer. Just nu är i alla fall hockeyn väldigt kul, ler Magnus.

Linköping tog femte raka segern mot Brynäs - Simon Hjalmarsson avgjorde till 5-4 i förlängningen - och Johansson har inlett strålande.

Ett mål och två assists under lördagen innebär totalt åtta poäng på sex omgångar.

-Jag känner mig i fin form och har inga krämpor, besvären med ljumskarna från förra hösten har släppt. Nu är det bara att köra på och njuta.

Nyligen blev Johansson också förste back i historien att göra 400 poäng i högsta ligan.

-Kul att ha haft tur med större skador och ha kunnat hålla på så länge. Men jag kan inte säga att det känns något särskilt att vara äldst av alla numera, säger han.

Mötet mot Brynäs blev svängigt värre.

LHC körde över gästerna i den första perioden och borde ha haft en betydligt större ledning än Magnus Johanssons skott.

Sedan kämpade sig gästerna sig in i matchen - och kvitterade till både 1-1, 2-2, 3-3 och 4-4. Det sistnämnda efter en prestation i världsklass av tvåmålsskytten Bill Sweatt i boxplay.

-Killarna offrade sig och slet verkligen. Starkt av oss att komma tillbaka hela tiden. Linköping är ett starkt lag och är inne i en väldigt bra period för tillfället, framhåller Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Efter kvitteringen hade även en frispelad Sebastian Enterfeldt chansen att avgöra. Men Andreas Andersson räddade och tog matchen till förlängning.

-Vi har mycket fart och energi, men slarvar alldeles för mycket i defensiven. Det gäller att självförtroendet inte går över till självgodhet, menar hemmatränaren Roger Melin.

Även hete Pär Arlbrandt svarade för tre poäng och toppar poängligan i SHL med tre mål och tio assists.