Amazon överträffade förväntningarna

ANNONS
|

Samtidigt rapporterade världens största internetvaruhus att försäljningen ökat med 22 procent, vilket var i linje med snittförväntningarna. Intäkter för digitala böcker, skivor, andra produkter och tjänster steg med sammanlagt 22 procent till 16,1 miljarder dollar.

I torsdagens ordinarie aktiehandel på Wall Street ökade Amazonaktien 2,2 procent, en uppgång med över 9 procent sedan årsskiftet. Aktien steg ytterligare drygt 2 procent i efterhandeln, skriver Marketwatch på nätet.

Amazon har, efter försäljningsframgångar med läsplattan Kindle för e-böcker, också planer på att utveckla ny hårdvara för att överföra videor från internet till tv-apparater. Tre personer med insyn i utvecklingen berättar för New York Times att bolaget inlett förhandlingar med andra företag om att leverera innehållet - filmer och annat - till boxen, där abonnenter också kommer att erbjudas prenumeration på Amazons egna videotjänster med över 40 000 filmer och tv-serier.

ANNONS

Bloomberg Businessweek rapporterade först om de hemliga planerna i onsdags. Amazon avstår från att kommentera uppgifterna.

ANNONS