4 portioner, 15 min
1/2 dl rom
2 msk smör
1 röd chili, urkärnad och finhackad
salt
nymalen svart eller vitpeppar
8 pilgrimsmusslor
1 lime
Majssalsa:
olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk majs (à 400 g)
1 rödlök, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 lime (saft + skal)
salt
nymalen svartpeppar
färsk koriander, grovhackad
ev maché eller rucola
Börja med salsan: Hetta upp lite olivolja och mjukstek vitlöken. Ta av från värmen. Tillsätt den avrunna majsen, rödlök och chili. Riv över limeskal och pressa i cirka 1 msk saft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja. Blanda ner koriander.
Gör musslorna: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt chilin och låt den fräsa 30 sek. Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i cirka 3 min på varje sida eller tills de fått fin färg. Slå på rom runt om och låt den koka ihop tills den nästan karamelliserats.
Pressa över lime och servera genast med majssalsan och eventuellt lite rucola eller machésallad.
Att dricka till:
Maträtterna: Clay Station Viognier (22228) 99 kronor.
Erdinger Weissbier Kristallklar (1505) 21:90 kronor.
Alkoholfritt: Bavaria Wit (1928) 6:30 kronor.