Ny Ipad passar inte svenskt 4G

ANNONS
|

Den nya Ipad som presenterades på onsdagen fungerar inte i det svenska 4G-nätet, skriver Telekomnyheterna. Den är anpassad för det nordamerikanska 4G-nätet, som använder andra frekvenser än det svenska.

-Vi vet inte om den här modellen kommer att säljas på våra marknader eller inte, vi håller på att klargöra detta med Apple. Om den skulle göra det skulle den fungera med 3G och wifi, men inte med 4G, säger Thomas Jönsson, informationschef på Telia Sonera, till TT.

Den nya Ipaden släpps den 23 mars, skriver Apple i ett e-postmeddelande till TT, och hänvisar till en artikel på alltommac.se. Artikeln handlar om att den nya Ipaden inte kommer att fungera med svenskt 4G och Apple uppger i artikeln att man inte har någon annan information än den som gavs i presentationen av den nya Ipaden på onsdagen.

Det verkar alltså inte som att det finns någon annan version av den nya Ipaden som kan komma att fungera i de europeiska 4G-näten. Den nya Ipaden använder frekvenserna 700 och 2100 megahertz, frekvenser som i Sverige och stora delar av Europa används för 3G men inte 4G, enligt Telekomnyheterna.

ANNONS
ANNONS