Sjöström klar för final på 200 meter fritt

ANNONS
|

Det var en plågad Sarah Sjöström som nådde kaklet efter semifinalen på 200 meter fritt.

– Vilken plågsam distans det där är. Den är helt fruktansvärd. Det gör riktigt ont i hela kroppen. Känns som jag väger 150 kilo nästan. Lite mindre champagne i kväll så kanske det går hem imorgon, berättade Sjöström för SVT efter hon klivit ur bassängen.

– Jag tänkte "jag bara kör tills jag dör". Det kändes mycket jobbigare första 100 än vad det gjorde i morse, jag kände när det var 100 kvar ... aj då. När jag skulle lägga in en spurt där i slutet så gick det inte nånting. Jag var helt slut.

ANNONS

Michelle Coleman simmade i samma heat och slog sitt personbästa med tiden 1.56,90. När alla tider var sammanställda visade det sig dock att svenskan missar finalen. Med 14 hundradelars marginal.

– Det är väldigt blandade känslor. Jättekul med "pers", men hade hoppats på 1.56,5, sa Coleman till SVT.

Under tisdagen simmade också Jennie Johansson i sin första VM-final någonsin, i 100 meter bröst. Hon kom åtta med tiden 1.07,41.

– Jag gick in hit till finalen med inga tankar utan ville bara köra mitt race. Jag försökte öppna i lite fortare tempo och se hur det går, men jag blev jättetrött på slutet verkligen, sa Johansson till SVT efter finalen.

– Jag var här i finalen och det var jättelångt till medaljerna i alla fall. Jag provade men det höll inte, tyvärr.

ANNONS