Sean Banan och Hoffsten till final

ANNONS
|

Det mesta inför Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg har handlat om Sean Banan. Efter att ha åkt ut ur tävlingen i Andra chansen förra året satsade artisten, som egentligen heter Sina Samadi, den här gången på ett nummer innehållandes bland annat 25 klädbyten, kilovis med konfetti och en flygtur.

Och det höll hela vägen. Han är klar för finalen i Friends Arena den 9 mars.

Efter sändningen var Sean Banan rörd till tårar.

-Det känns underbart, jag är rörd. Det är inte varje dag man når ett mål och jag har jobbat ett helt år för detta. Jag har kämpat, säger han till TT Spektra.

Skadad på genrepet

Men det fanns ändå frågetecken inför deltävlingen.

Det avancerade numret strulade flera gånger under repetitionerna och under genrepet på fredagskvällen skadade Sean Banan sitt ena knä, han haltade illa och fick för säkerhets skull åka till sjukhus för röntgen.

ANNONS

-Det har varit ett helvete, hela tiden någonting som dyker upp. Men det krävs mer än en spark under knäskålen eller byxor som är jobbiga att få av för att få mig att sluta underhålla svenska folket. Det här är mitt jobb och all kärlek jag får tillbaka är min lön, säger Sean Banan och berättar att i sändningen föll hela numret på plats. -Allt satt som handen i handsken, en finne på en Finlandsfärja, en Sean på Melodifestivalen.

Hoffsten skrällde

Kvällens andra finalist var en stor skräll.

Den erfarna Melodifestivaldebutanten Louise Hoffsten trodde inte att det var sant när programledarna ropade upp att hennes bluesrockrökare "Only the dead fish follow the stream" röstats direkt till final av svenska folket.

-Jag hade verkligen inte räknat med det här. Jag tänkte att de måste ha sagt fel eller något. Jag fattade ingenting, säger Louise Hoffsten.

När TT Spektra pratar med henne direkt efter delfinalen har hon fortfarande inte hunnit smälta finalplatsen.

-Jag har inte riktigt vågat känna efter. Men det känns udda på något vis men jag är glad. Sedan vet jag att min son är väldigt stolt över att jag och Sean Banan går till final tillsammans. Det är bara "wow", säger Louise Hoffsten.

Möta Lindgren och Yohio

I finalen får de nu möta David Lindgren och Yohio som gick vidare från den första deltävlingen i Karlskrona samt ytterligare sex artister som blir klara under de kommande helgerna.

Två bidrag från Göteborg får en ny chans. Det är förhandsfavoriten Anton Ewald och duon Erik Segerstedt och Tone Damli. Den 2 mars i Karlstad gör de upp med sex andra artister om de två sista finalplatserna.

Sedan tidigare är Eric Gadd och Cookies N Beans klara för Andra chansen.

FAKTA

Melodifestivalen

Vidare till final

Sean Banan: "Copacabanana"

Louise Hoffsten: "Only the dead fish follow the stream"

Till Andra chansen

Anton Ewald: "Begging"

Erik Segerstedt och Tone Damli: "Hello Goodbye"

Utslagna:

5. Felicia Olsson: "Make me no 1"

6. Swedish House Wives: "On top of the world"

7. Rikard Wolff: "En förlorad sommar"

8. Joacim Cans: "Annelie"

Fotnot: SVT avslöjar inte inbördes ordning mellan finalisterna och de som går till Andra chansen.

ANNONS

Klara till final sedan tidigare:

David Lindgren: "Skyline".

Yohio: "Heartbreak hotel".

Klara till Andra chansen sedan tidigare:

Cookies N Beans: "Burning flags".

Eric Gadd: "Vi kommer aldrig att förlora".

ANNONS