Nu talar Jacoby ut om sin stroke

ANNONS
|

För fyra månader sedan hade Volvos dåvarande vd Stefan Jacoby inte en tanke på att en stroke var någonting som skulle drabba honom.

Visst jobbade han långa dagar. Visst tänkte han på jobbet även när han var hemma och ledig.

Men han sprang regelbundet – inte som för några år sedan då han fullföljde sex maratonlopp – men tillräckligt. Dessutom gick han på gymmet ett par gånger i veckan.

Men efter en konferens med Volvos ledningsgrupp slog sjukdomen till den 16 september förra året. Knappt fyra månader senare är han på god väg tillbaka.

- Jag fick en fantastisk vård från första dagen. Och de behandlade mig som en människa och förklarade vad de gjorde och varför de gjorde det, säger han.

ANNONS

I tio dagar låg han inlagd på Sahlgrenska. Sedan fick han rehabilitering på Högsbo sjukhus.

- Med bra behandling och tysk disciplin så har jag kommit tillbaka – inte till hundra procent, men jag kan nog säga att jag är återställd till nittio procent. Jag haltar lite, men gör framsteg varje dag.

Han är på gott humör och ger ett avspänt intryck när vi träffar honom och hans fru över en lunch i centrala Göteborg. Han säger att han haft tur. Det var bara en lättare stroke: hjärnan, minnet, talet eller ansiktet är inte alls påverkade. Bara rörligheten på högra sidan.

Hur framtiden ser ut vet han inte riktigt.

Jobbet på Volvo förlorade han under sjukdomstiden. Han har nya erbjudanden, men betonar att han kommer att välja nästa jobb noga.

- Jag har diskuterat väldigt intensivt med min fru i efterhand: att vi måste ha en bättre balans mellan jobb, stress och privatliv. Där har jag kanske inte haft rätt balans tidigare, säger han.

----

En längre intervju med Stefan Jacoby finns att läsa i fredagens GP och eGP.

ANNONS