Kryss för Ricoh mot mesta mästarna

ANNONS
|

Göteborgsklubben Redbergslid kom till Solnahallen med tjugo SM-guld i bagaget. Men med på resan följde även ett stukat självförtroende efter tre förluster på de fyra första omgångarna under höstsäsongen.

Ricoh är något av Redbergslids motsats. Stockholmslaget startades av ett kompisgäng och höll till i division fyra för blott sex år sedan. Men i takt med den rekordsnabba färden uppåt i seriesystemet har klubben professionaliserats och i dagens lag återfinns bland andra OS-silvermedaljören Mattias Gustafsson.

Efter seger i premiären mot Guif har Ricoh radat upp fyra raka förluster. Mot Redbergslid inledde man respektlöst och gick fram till 3-1-ledning. Men den här kvällen var lagen för jämna för att något av dem skulle rycka ifrån.

ANNONS
-Vi drar på oss fem, sex utvisningar varje match och det sliter oerhört. Vi orkar inte ordentligt och har svårt att få till ordentligt anfallsspel. Men vi lär oss för varje match, sade Ricohs tränare Ingemar Linnéll.

Slutet blev dramatiskt. Hemmalaget hade en tvåmålsledning, men Redbergslid vände till 23-22-ledning. I slutminuten kvitterade norrmannen Torjus Björnstad på straff. Och före slutsignalen hann både Ricoh och Redbergslid missa var sin chans att avgöra matchen.

-Det kändes lite snöpligt med bara en poäng. Samtidigt var vi nära att förlora, så det blev en likgiltighetspoäng som jag varken är nöjd eller missnöjd över, sade fyramålsskytten Olof Johansson.

I bortalaget imponerade främst Nikola Stojcevski och Linus Arnesson med fem respektive nio mål.

-Men de blir ofta lite ensamma framåt, sade Redbergslidstränare Magnus Wislander, som får resa hem till Göteborg med en poäng - och en påminnelse om att det första SM-guldet sedan 2003 lär få vänta ytterligare något eller några år.

I kvällens andra match slog Sävehof Hammarby med 33-25.

ANNONS