Jubileumsseger för bronshjältar

ANNONS
|

Matchen gick i Grevie på Bjärehalvön inför över 6 000 åskådare och det var en happening som väl aldrig skådats i det lilla samhället.

-Vem sade att man inte kan leva på gamla meriter, skämtade Pontus Kåmark.

Men han och de övriga i bronstruppen, där framför allt cancersjuke Klas Ingesson saknades, uttryckte en stor tillfredsställelse över att människor minns så väl fortfarande.

-Det var en fest som gjorde den sommaren oförglömlig, sade exempelvis Therese Sjögran i FC Rosengård, på plats för att stödja Football for Life, en organisation som stöder fotbollsspelande tjejer i Sydafrika.
Vinnarskalle

Kenneth Andersson, Henrik Larsson, Thomas Brolin och Håkan Mild var målskyttar i 4-1-matchen mot ett hopplockat namnkunnigt motståndargäng, där Stefan Selakovic svarade för tröstmålet.

-För en målskytt är det alltid viktigt att göra mål, sade "Henke", som var hetast och visade att vinnarskallen fortfarande sitter på plats, men också var den som mest bjöd på sig själv.

Som när han fälldes och på knä och med armarna i luften skrek, och med en stor glimt i ögat, mot comebackande domaren Anders Frisk att det var straff.

ANNONS

Han petade sedan in 2-1-målet med en lång tå.

Då hade Kenneth Andersson kvitterat Stefan Selakovic ledningsmål och självklart sprang han ut mot långsidan och osäkrade sin så välkända målgest.

Till publikens lycka fick också Thomas Brolin göra sin balettliknande (åtminstone 1994) höga snurrpiruett. Han gjorde 3-1 på straff och stolpe in.

Halta och lytta

Thomas Brolin spelade sparsamt på grund av problem på baksidan låret och han var inte den ende aningen halte och lytte.

Martin Dahlin spelade tio sekunder ungefär.

-Jag sträckte vaden när jag tränade inför den här matchen.

Och för Janne Eriksson hoppade en tå ur led (!) i första halvleken.

-Jag landade fel efter en nick.

Förbundskapten Tommy Svensson konstaterade att orken och fysiken var bättre förr:

-När jag tittade på dom inför första halvleken så ville alla spela.
-Inför andra tittade dom bort, sade Svensson och log.
Gled på flinten

Det gällde nu inte alla och "Henke" Larsson sprintade vidare och serverade Håkan Mild ett inlägg som den gamle mittfältaren och IFK Göteborgs-chefen elegant nickade i mål, 4-1.

-Den gled på flinten, sade Mild.

Thomas Brolin sammanfattade varför det gick så bra den där gången för 20 år sedan:

-Vi var individuellt skickliga visst, men vi hade en lagkänsla utöver det vanliga.
-Vi fick ihop det.
ANNONS