6-10 stycken, 20 minuter
1 burk inlagda kronärtskocksbottnar
2 lime
olivolja
flingsalt
1 tsk hela korianderfrön
1 msk majonnäs
1 nypa cayennepeppar
nymalen svartpeppar
ca 150 g skalade räkor
5 stora rädisor
färsk koriander
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och skär dem i ungefär lika stora slantar som rädisornas diameter, ungefär en halv centimeter tjocka. Bred ut dem på ett fat och pressa över lite limesaft, ringla över olivolja och strö över flingsalt. Låt stå medan du förbereder resten.
Rosta korianderfröna i stekpanna och mortla dem grovt. Blanda med majonnäs, rivet limeskal och lite saft, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Lägg i räkorna och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och torka dem torra. Skär rädisorna i slantar av ungefär samma storlek. Lägg kronärtskockor ovanpå varje rädisslant, lägg på några räkor och toppa med korianderblad.